Кількість
|
Вартість
|
||
|
Один із найврожайніших сортів середнього терміну дозрівання (збирання врожаю з другої декади жовтня) з великими ягодами високих товарних та смакових якостей. Журавлина Стівенс входить у плодоношення на 2 - 3 рік після посадки. Кущ потужний, високий, з численними сильними товстими пагонами, доросла рослина виростає до 40 см заввишки, діаметр до 2 метрів.
Плоди великі, правильної округлої форми, досягають до 2.5 см в діаметрі, середньою масою 2 - 3 грами, при повному дозріванні забарвлення стає темно-червоне. м'якуш соковитий, червоний, кислий, ароматний, з відмінними смаковими якостями.Повне плодоношення журавлини Стівенс досягається на 3-4 рік. Зрілі ягоди збирають наприкінці вересня – 1,5-2,5 кг/кв. Цінна високим вмістом вітаміну С, так само містить З жиророзчинних вітамінів в журавлині присутні A, бета-каротин, E і K. З водорозчинних - вітаміни C, B1, B2, B3 (PP), B4, B5, B6 і B9. Ягода містить кальцій, залізо, магній, фосфор, калій, натрій, цинк, мідь, марганець.