Кількість
|
Вартість
|
||
|
Пурпурно-біла ріпа відрізняється оригінальним забарвленням, витягнутою овальною формою і дуже ніжною м'якоттю з високим вмістом корисних речовин. У цьому сорту в їжу використовуються не тільки коренеплоди, але й бадилля. Зелень ріпи містить велику кількість вітаміну С, тому вживають її найчастіше в свіжому вигляді в салатах, закусках або супах.
Опис сорту ріпи Пурпурно-білої:
- сорт ранній, дозріває за 40-45 днів;
- плоди довгасті, верхня частина бузкова, нижня біла;
- м'якоть слабо-гостра, ніжна, щільна;
- вага 70-90 г;
- сорт відмінно переносить знижені температури і відсутність сонця;
- добре росте на розпушених ґрунтах з регулярним поливом;
- стійка до всіх відомих захворювань.
Вирощування з насіння ріпи досить просте, його висаджують партіями з квітня до початку липня з різницею в 2 тижні. Ґрунт краще підготувати заздалегідь, перекопати і удобрити, після чого зробити борозенки на відстані 20 см одна від одної й засипати насінням. Після проростання сходи краще прорідити, щоб їм було комфортно.